Bursa Uludağ Gazetesi
     

Bursa’nın en lezzetli festivali

Nilüfer Belediyesi’nin düzenlediği 12. Hasanağa Enginar Festivali, bu yıl da üreticiyle
tüketiciyi buluşturdu. En İyi Enginar Yetiştiricisi’nin seçildiği ve enginarlı lezzetlerin yer
aldığı yarışmanın yapıldığı festivale katılanlar güzel bir gün geçirdi.

Bursa’nın en lezzetli festivali
 

Hasanağa enginarı üretiminin desteklenmesi ve tanıtımı amacıyla bu yıl 12’incisi düzenlenen
Hasanağa Enginar Festivali bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Eğlencenin lezzet ve
sağlıkla bir araya geldiği festivalde, Şef Emre İdrisoğlu, festival alanında kurulan mutfakta
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem ile birlikte enginarlı cips, enginarlı kuzu yahni ve
enginar tatlısı yaptı.
Çeşitli atölyelerin düzenlendiği, doğrudan üreticinin enginar satışı yaptığı ve yöresel ürünlerin
satıldığı festivale Bursa’nın dört bir yanından katılım oldu. Festivale katılan Nilüfer Belediye
Başkanı Turgay Erdem de stantları gezerek üreticiyle sohbet etti.
Festivale katılan üretici ve vatandaşlara seslenen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem,
“Bizim bu festivali yapmaktaki amacımız, enginarın daha fazla üretilmesi, ekonomiye,
Hasanağa’daki çiftçilerimize daha çok kazanç sağlamasıydı. Şimdi görüyoruz ki
Hasanağa’nın meşhur enginarı, bu festivalle daha çok tanındı, bir marka haline geldi.
Aldığımız bilgiler, çabalarımızın çok güzel sonuçlar verdiğini gösteriyor. Hasanağa’da
enginar üretimi her geçen yıl artıyor, talepte de büyük artış var. Enginarı sadece taze olarak
değil, işleyerek satanların da sayısı arttı. Hasanağalı enginar üreticilerinin yüzlerinin gülmesi
bizi de mutlu ediyor. Üreticiler bu yıl da verimden memnun. Dileğimiz, üreticimizin son
derece sağlıklı olan bu ürünü sofralarımızla daha çok buluşturması” diye konuştu.
EN LEZZETLİ ENGİNARLI YEMEKLER SEÇİLDİ
Fesitvalde En Leziz Enginar Yemekleri Yarışması yapıldı, ve En İyi Enginar Üreticisi seçildi.
Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’in de yer aldığı yemek yarışması jürisi, her iki
yarışmada da en iyiyi seçmek için titiz bir değerlendirme yaptı. Enginar ile yapılan 17 lezzetli
yemeğin değerlendirildiği yarışmada “gizli tat” adını verdiği enginarlı tatlısıyla Ayşe Çandar
birinci, yufkalı enginar dolması ile Fatma Sevinç ikinci, sarmalı enginar dolması yemeği ile
Sümeyra Çakmak üçüncü seçildi.
En İyi Enginar Yetiştiriciliği Yarışmasında da İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Nilüfer
Belediyesi yetkililerinin Hasanağa’daki enginar tarlalarındaki saha tespitleri sonucu;
Süleyman Uludağ birinci, Kadir Işık ikinci, Mehmet Erken üçüncü oldu. Her iki yarışmaya
katılan ve dereceye girenlere ödülleri, Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcıları Dr. Sibel Özer,
Engin Yener ve Remzi Çınar tarafından verildi.
Nilüfer Belediyesi’nce sağlanan servis araçlarıyla Bursa’nın çeşitli yerlerinden gelen festival
katılımcıların ve Hasanağalılar’ın gün boyu eğlendiği festival, yarışma ve konuşmaların
ardından Nilüfer Belediyesi Halk Dansları gösterisi ve Nilüfer Belediyesi Roman Orkestrası
konseri ile renklendi.

 
BU KONUYU SOSYAL MEDYA HESAPLARINDA PAYLAŞ
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ